blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG angelfire
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Angelfire



Hardware budúcnosti
pridal Angelfire 15.1. 2009 o 20:25

Intervaly, v akých nás spoločnosti zahŕňajú novými výrobkami s novými vlastnosťami a čoraz prepracovanejšími technológiami, sú s postupom času čoraz kratšie a kratšie. Najmä v súvislosti s poslednými udalosťami na technologickom poli ma zaujal projekt Daniela Alexandra, ktorý, ako správny dizajnér, tak trochu predbehol svoju dobu.

 

© 2003 Daniel Alexander

 

Keď hovorím o posledných udalostiach, mám na mysli najmä najnovší displej od firmy SONY, ktorý sme Vám už na našich stránkach predstavili. Ohybný displej presne zapadá do predstavy, ktorú nájdete na stránkach Daniela Alexandra. Aj keď sa podľa jeho vlastných slov jedná o návrh, ktorý uzrel svetlo sveta už pred viac ako štyrmi rokmi, čas mu dáva za pravdu.

 

© 2003 Daniel Alexander

 

Zariadenia dnešnej doby majú takmer všetko. Sú krásne, sú technologicky vyspelé, ponúkajú nám stále nové a nové funkcie, predbiehajú sa vo zvyšovaní výkonov ... Čo im však vo väčšine prípadov chýba, je akési rešpektovanie ľudskej podstaty a to najmä, že človek je vlastne tvor lenivý a hlavne neporiadny. Preto sa neraz stáva, že aj to najkrajšie zariadenie po určitom čase pripomína skôr veterána prvej svetovej vojny a nie výdobytok technického pokroku. Toto všetko platí pre mobilné zariadenia minimálne dvojnásobne. Veď sa len pozrite na svoj telefón. Pred časom vyleštený a nablýskaný spoločník dnes pripomína skôr bazárový kus. Teda pokiaľ ho nenosíte v nejakom tom obale, ale potom je na tom ešte horšie.

 

© 2003 Daniel Alexander

 

Dizajnérsky návrh Daniela Alexandra v sebe má náboj robustnosti, ba priam až nezničiteľnosti. Ohybný displej, ohybná klávesnica dávajú pocit voľnosti, ktorý nám dnes, keď nás technika sprevádza takmer na každom kroku, tak veľmi chýba. Prispôsobenie tvaru a veľkosti bude asi ďalším krokom, ktorý nás v priebehu krátkej doby čaká. Veď každá ruka, každá taška, každé vrecko na nohaviciach či na košeli je iné. Každý z nás je iný! Tak prečo nedať kus svojej individuality do toho čo nám pripravili výrobcovia?!

 

Predstavte si budúcnosť, v ktorej sa ráno zobudíte, oblečiete a zistíte, že dnes chcete svoje PDA nosiť zrolované do trubičky a zasunuté za opasok ako stredoveký rytier. A už pri príchode do práce zistíte, že pri sedení Vám to tak trochu prekáža. Nič sa však nedeje. PDA vyberiete a jednoducho ho preložíte na polovicu a zasuniete do vrecka košele.

 

 

 

Zdá sa Vám toto všetko nepravdepodobné? Aj mne, ale kto by ešte napríklad pred desiatimi až pätnástimi rokmi predpokladal, že mobilné telefóny budú mať dnešné vlastnosti a rozmery. V čase, keď v našich domácnostiach kraľovali „pevné linky" bol pre nás pohľad na človeka s kufríkom preveseným cez plece a telefónnym slúchadlom v ruke takmer ako z filmov Stevena Spielberga. Dnes „mobil" považujeme za bežnú súčasť nášho života. Takže zostáva otázka :

 

 

„Kde sú hranice?"



Prístupov 3462
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Zbrane a skutočnosť
[ 18.1.2009] (príspevkov 5)
Hardware budúcnosti
[ 15.1.2009] (príspevkov 3)
Hry a Hardware
[ 11.3.2006] (príspevkov 0)